در این پست از سایت ذکر و دعا و تعبیر خواب doa786.com آیه و من یتق الله در کدام سوره است,خواص آیه و من یتق الله را قرار دادیم . ختم آیه و من یتق الله خواص و فضیلت زیادی دارد . از خواص و فضیلت آیه و من یتق الله می توان گشایش رزق و روزی و حل مشکلات اشاره کرد . سایت دعا 786 …

,آیه و من یتق الله,آیه و من یتق الله سوره طلاق,آیه و من یتق الله یجعل له مخرجا معنی,آیه و من یتق الله یجعل,آیه و من یتق الله معنی,آیه و من یتق الله نی نی سایت,ایه و من یتق الله در کدام سوره است,عکس آیه و من یتق الله,تفسیر آیه و من یتق الله یجعل له مخرجا,موکل آیه و من یتق الله,آیه من یتق الله سوره طلاق,اية ومن يتق الله سورة الطلاق,ترجمه آیه و من یتق الله یجعل له مخرجا,معنی آیه ی و من یتق الله یجعل له مخرجا,معنی آیه ومن یتق الله یجعل له مخرجا,معنی آیه ومن يتق الله يجعل له مخرجا,معني آيه ومن يتق الله يجعل له مخرجا,آیه و من یتق الله یجعل له مخرجا,آیه و من یتق الله یجعل له مخرجا در کدام سوره است,آیه و من یتق الله یجعل له,آیه ی و من یتق الله یجعل له مخرجا,خواص آیه و من یتق الله یجعل له مخرجا,معنی آیه و من یتق الله یجعل,ایه من یتق الله یجعل,آیه من یتق الله معنی,معنی آیه و من یتق الله یجعل له مخرجا,آیه ومن یتق الله با معنی,ایه من یتق الله نی نی سایت,ختم ایه من یتق الله نی نی سایت,آیه ومن یتق الله در کدام سوره است,آیه ی و من یتق الله در کدام سوره است,تصاویر آیه و من یتق الله,عکس نوشته آیه و من یتق الله,عکس ایه من یتق الله,تفسير اية ومن يتق الله يجعل له مخرجا,تفسير ايه من يتق الله يجعل له مخرجا,تفسير الاية من يتق الله يجعل له مخرجا,تفسير اية ومن يتق الله يجعل له مخرجا ويرزقه,تفسير الاية الكريمة ومن يتق الله يجعل له مخرجا

آیه و من یتق الله در کدام سوره است,خواص آیه و من یتق الله

خواص آیه و من یتق الله,فواید ختم ایه و من یتق الله,آیه و من یتق الله برای رزق و روزی,معنی و ترجمه آیه و من یتق الله

آیه و من یتق الله در کدام سوره است,خواص آیه و من یتق الله

«ِ وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا ِ وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْ‏ءٍ قَدْرا»

و از جایی که گمان نَبَرد به او روزی عطا کند، و هر که بر خدا توکل کند خدا او را کفایت خواهد کرد که خدا امرش را نافذ و روان می‌سازد و بر هر چیز قدر و اندازه‌ای مقرّر داشته است (و به هیچ تدبیری سر از تقدیرش نتوان پیچید).

جمعي از مفسران گفته ‏اند :

شأن نزول اين آيه “عوف بن مالك” از ياران پيامبر (ص) بود. دشمنان اسلام فرزندش را اسير كردند، او به محضر پيامبر (ص) آمد و از اين ماجرا و فقر و تنگدستي شكايت كرد، فرمود: تقواي را پيشه كن و شكيبا باش و بسيار ذكر «لا حول و لا قوة الا باللَّه» را بگو، او اين كار را انجام داد، ناگهان در حالي كه در خانه‏اش نشسته بوده فرزندش از در، درآمد، معلوم شد كه از يك لحظه غفلت دشمن استفاده كرده و فرار نموده، و حتي شتري از دشمن را نيز با خود آورده است. (اينجا بود كه آيه فوق نازل شد و از گشايش مشكل اين فرد با تقوي و روزي از جايي كه انتظارش را نداشت خبر داد).

ذكر اين مطلب نيز لازم است كه هرگز مفهوم آيه، اين نيست كه انسان تلاش و كوشش براي زندگي را به دست فراموشي بسپارد، و بگويد در خانه مي‏نشينم و تقوا پيشه مي‏كنم و ذكر” لا حول و لا قوة الا باللَّه” مي‏گويم تا از آنجا كه گمان ندارم به من روزي مي‏رسد، نه هرگز مفهوم آيه چنين نيست، هدف تقوي و پرهيزكاري توأم با تلاش و كوشش است، اگر با اين حال درها به روي انسان بسته شد خداوند گشودن آنها را تضمين فرموده است.

و لذا در حديثي مي‏خوانيم كه امام صادق(ع) فرمود:

جمعي از ياران رسول خدا (ص) وقتي آيه وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِبُ” نازل شد درها را به روي خود بستند، و رو به عبادت آوردند و گفتند:” خداوند روزي ما را عهده‏دار شده”! اين جريان به گوش پيامبر (ص) رسيد، كسي را نزد آنها فرستاد كه چرا چنين كرده‏ايد؟ گفتند: اي رسول خدا (ص) چون خداوند روزي ما را تكفل كرده و ما مشغول عبادت شديم، پيامبر (ص) فرمود: انه من فعل ذلك لم يستجب له، عليكم بالطلب!:” هر كس چنين كند دعايش مستجاب نمي‏شود، بر شما باد كه تلاش و طلب كنيد”.

روح توكل:

منظور از توكل بر خدا، اين است كه انسان تلاشگر كار خود را به او واگذارد و حل مشكلات خويش را از او بخواهد، خدايي كه از تمام نيازهاي او آگاه است، خدايي كه نسبت به او، رحيم و مهربان است، و خدايي كه قدرت به حل هر مشكلي دارد.

كسي كه داراي روح توكل است، هرگز ياس و نوميدي را به خود راه نمي‏دهد، در برابر مشكلات احساس ضعف و زبوني نمي‏كند، در برابر حوادث سخت، مقاوم است، و همين فرهنگ و عقيده چنان قدرت رواني به او مي دهد كه مي‏تواند بر مشكلات پيروز شود، و از سوي ديگر امدادهاي غيبي كه به متوكلان نويد داده شده است به ياري او مي‏آيد، و او را شكست و ناتواني رهايي مي‏بخشد.

در حديثي از پيامبر گرامي اسلام (ص) آمده است كه فرمود:

از جبرائيل، پرسيدم: توكل چيست؟ گفت: العلم بان المخلوق لا يضر و لا ينفع، و لا يعطي و لا يمنع، و استعمال الياس من الخلق، فاذا كان العبد كذلك لم يعمل لاحد سوي اللَّه، و لم يرج و لم يخف سوي اللَّه، و لم يطمع في احد سوي اللَّه فهذا هو التوكل: حقيقت توكل اين است كه انسان بداند: مخلوق، نه زيان مي‏رساند، و نه نفع، و نه عطا مي‏كند و نه منع، چشم اميد از خلق برداشتن (و به خالق دوختن) هنگامي كه چنين شود، انسان جز براي خدا كار نمي‏كند، به غير او اميد ندارد، از غير او نمي‏ترسد، و دل به كسي جز او نمي‏بندد، اين روح توكل است” .

” توكل” با اين محتواي عميق، شخصيت تازه‏اي به انسان مي‏بخشد، و در تمام اعمال او اثر مي‏گذارد، لذا در حديثي مي‏خوانيم كه پيغمبر اكرم (ص) در شب معراج از پيشگاه خداوند سؤال كرد: پروردگارا! اي الاعمال افضل، قال ليس شي‏ء عندي افضل من التوكل علي و الرضا بما قسمت: چه عملي از همه اعمال برتر است”.خداوند متعال فرمود :” چيزي در نزد من افضل و برتر از توكل بر من، و خشنودي به آنچه قسمت كرده‏ام نيست”.

بديهي است توكل به اين معني هميشه توأم با جهاد و تلاش و كوشش است، نه تنبلي و فرار از مسئوليتها

در حديثي پيامبر فرمود:

إنّي لأعلم آية لو أخذ بها النّاس لكفتهم وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً فما زال يقولها و يعيدها.

آيه اي در كتاب خدا سراغ دارم كه اگر همه مردم به آن پناه ببرند، همه را كفايت مي كند و آن آيه “و من يتق الله يجعل له مخرجا” هست و پيامبر پيوسته اين آيه را تلاوت مي كرد و تكرار مي نمود.

برگرفته از سایت ملکوتی ها

*******************************

بازنشر : سایت دعا 786 سایت بزرگ ذکر و دعا و فال و تعبیر خواب و باستان شناسی