خواص و فضیلت خواندن سوره قدر در احادیث و روایات اهل بیت (ع)

خواص و فواید و برکات خواندن سوره قدر در سایت دعا 786

در این پست از سایت ذکر و دعا و تعبیر خواب doa786.com خواص و فضیلت خواندن سوره قدر در احادیث و روایات اهل بیت (ع) را قرار دادیم . سوره مبارکه قدر از سوره های عظیم الشان و پرفضیلت قرآن می باشد که در شب قدر بر پیامبر خدا نازل شده است . برای آشنایی کامل با سوره قدر و ترجمه فارسی آن و خواص و فضیلت سوره قدر در احادیث و روایات قرآنی و اهل بیت به ادامه مطلب مراجعه کنید . سایت دعا 786 …

,خواص سوره قدر,خواص سوره قدر برای محبت,خواص سوره قدر برای حاجت,خواص سوره قدر در علوم غریبه,خواص سوره قدر برای ازدواج,خواص سوره قدر برای رزق,خواص سوره قدر برای ثروت,خواص سوره قدر در بارداری,خواص سوره قدر نی نی سایت,خواص سوره قدر مغربی,خواص سوره قدر برای حاجت نی نی سایت,خواص سوره قدر برای ازدواج نی نی سایت,خواص خواندن سوره قدر نی نی سایت

خواص و فضیلت خواندن سوره قدر در احادیث و روایات اهل بیت (ع)

خواص خواندن سوره قدر,فواید و برکات سوره قدر,سوره قدر در احادیث,سوره قدر در روایات,آشنایی با سوره قدر,سوره قدر برای شفای بیماری,سوره قدر برای حاجت گرفتن,معنی و ترجمه فارسی سوره قدر

خواص و فضیلت خواندن سوره قدر در احادیث و روایات اهل بیت (ع)

سوره مبارکه قدر دارای فضلیت ها و آثار و برکات بی نظیری است .

به بعضی از روایاتی که در این باب وارد شده اشاره می کنیم :

1- خروج از دین و بدهكاری

امام باقر علیه السلام در جواب شخصی كه كه توان ادای قرض را نداشت فرمودند: زیاد استغفار كن و سوره قدر را فراوان بخوان ( الکافی، ج5، ص317 )

امیرالمؤمنین علیه علیه السلام می فرمایند: بهترین رفیق آدمی سوره قدر است كه به و سیله آن می تواند قرضش را ادا كند (جامع احادیث الشیعه، ج15، ص127 )

2- دوای دردها

در روایتی از امام صادق علیه السلام نقل شده است: هر كس كه دردی دارد كوزه ای نو بگیرد و در آن آب بریزد و این كار را خود به عهده گیرد سپس سوره قدر را به شیوه ترتیل سی بار بر آن آب بخواند . آنگاه از آن آب بنوشد و با آن وضو بگیرد و به وسیله آن سر و صورت خود را مسح كند و هر مقدار كه از آب كم شد بر آن بیفزاید سه روز بر او نمی گذرد مگر اینكه به اذن خداوند درد او درمان می شود (طب الائمه، ص123 )

3- بینایی چشم

در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است: هر كس سوره قدر را بر آب بخواند و از آن اب بنوشد خداوند نوری در چشمان او قرار می دهد ( مستدرک الوسائل، ج4، ص314 )

4- آسان شدن زایمان

در روایت آمده است: هرگاه زایمان زنی سخت شد در كنارش سوره قدر را زیاد قرائت كنید (الدعوات،ص201 )

5- فرزند دار شدن

برخی از افراد از داشتن فرزند یا جنسیت دلخواه محرومند. امام باقر علیه السلام فرمودند: هر وقت كه زن وارد ماه نهم شد ، سوره قدر را با مشك و زعفران بنویس و آن را شسته و به او بنوشان ( طب الائمه، ص96 )

6 – درمان بیماری كبد

امام صادق علیه السلام فرمودند: اگر سوره قدر را بر سفالی جدید نوشته و با آب باران شسته شود سپس مقداری شكر بر آن اضافه كنند و كسی كه درد كبد دارد آن را بنوشد به اذن خداوند خوب می شود (مستدرک الوسائل، ج4، ص314 )

7- خواب آرام و امنیت هنگام خواب

امام صادق علیه السلام فرمودند: هر كس بعد از نماز عشا 15 بار سوره قدر را قرائت نماید تا شب آینده در امان الهی خواهد بود. و هر كه 7 بار این سوره را پیش از خواب قرائت نماید تا صبح در امان الهی خواهد بود ( تفسیرالبرهان، ج5، ص699 )

8- اجابت دعا

امام جواد علیه السلام فرمودند: هر كس سوره قدر را در یكی از نمازهایش قرائت نماید ، در علیین نمازش مورد قبول و ثوابش دو برابر می شود و هر كس این سوره را بخواند و آنگاه دعا كند دعایش در لوح محفوظ مستجاب نوشته می شود (مستدرک الوسائل، ج4، ص190 )

9 – بخشش گناهان

امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس سوره قدر را در یکی از نمازهای واجب قرائت نماید منادی ندا می دهد : ای بنده خدا گناهان گذشته تو را آمرزیده است پس اعمالت را از سر بگیر ( ثواب الاعمال، ص124 )

امام رضا علیه السلام می فرمایند: هر مؤمنی که هنگام وضو گرفتن سوره قدر را بخواند از گناهانش خارج می شود مانند آن روزی که از مادر زاده شد ( فقه الرضا، ص70 )

10 – مغفرت برای اموات

از جمله حقوقی که بر عهده مؤمنین است به یاد داشتن و هدیه فرستادن برای اموات و درگذشتگان به ویژه والدین، بستگان، و دوستانی است که از دنیا به سرای باقی رفته اند می باشد. در حدیثی ارزشمند از امام رضا علیه السلام آمده است: هر کس قبر مؤمنی را زیارت کند و در کنار قبرش سوره قدر را هفت مرتبه قرائت کند ، خداوند هم او و صاحب قبر را می آمرزد (کتاب من لا یحضره الفقیه، ج1، ص181 )

11- وسعت رزق و روزی

الف : هر روز 10 مرتبه بعد از نماز صبح بخواند و قدرت خدا را مشاهده نماید.
ب: همچنین به نیت برآورده شدن حاجات 360 بار این سوره مباركه را قرائت نماید ) درمان با قرآن، ص154 و 155 )

 

🌷إنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ ﴿۱﴾ ما [قرآن را] در شب قدر نازل كرديم

در آیه اول خداوند می فرماید : ما آن را در شب قدر نازل کردیم . در اینکه ضمیر به چه چیزی بر می گردد هیچ اختلافی نشده و همه مفسّران گفته اند که به قرآن بر می گردد چون در جای دیگر از قران ، خداوند می فرماید : حم ﴿۱﴾ وَالْكِتَابِ الْمُبِينِ ﴿۲﴾ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُبَارَكَةٍ … ( دخان / 1 تا 3 )

محتوای این آیه با تاکیدات فراوانی همراه است …. 1- انّ در ابتدای آیه 2- ضمیر نا بعد از انّ که خود ضمیر این مطلب را می رساند که مطلب سنگین است 3- وجود ضمیر ه در آخر انزلنا که فکر را وادار می کند به پویش 4- از آنجا که جمله با ضمیر شروع شده و ضمیر اسم است لذا جمله اسمیه محسوب می شود و هر گاه بخواهند بر امری تاکید کنند از جمله اسمیه استفاده می کنند .

سوال 👈 چه مقدار از قرآن در شب قدر نازل شد ؟

جواب 👈خود واژه « أنزلنا » که از باب افعال است نشان می دهد که همه قران در شب قدر نازل شده است چرا که باب افعال برای امور دفعی به کار می رود نه امور تدریجی یعنی در شب قدر دفعتاً و به یک باره تمام قران بر قلب نازنین پیامبر اکرم نازل شده است .

( در ادبیات عرب گفته شده که افعال دفعی را با باب افعال می رسانند مانند اعلام و اعدام که یک بار انجام می شود و فعل محقق می شود ، اما افعال تدریجی را با باب تفعیل می رسانند مانند تعلیم ، تخمیر و غیره که نیاز به زمان دارد .

بر همین اساس، در ایات قرآن ، در مورد نزول ایات ، هر جا از انزلنا استفاده شده به نزول قرآن در شب قدر اشاره دارد که دفعی بوده و هر جا که از واژه تنزیل استفاده شده به نزول قرآن در طی بیست و سه سال اشاره دارد که به صورت تدریجی بوده است )

با این بیان ، قران دو بار بر قلب مبارک پیامبر نازل شده است یک بار در شب قدر که دفعی بوده و یک بار به صورت تدریجی طی بیست و سه سال

چهار مطلب در مورد لیله قدر 👇

🌺 مطلب اوّل :

نام این شب عزیز در آیات قرآن لیله قدر است اما در روایات از آن تعبیر به « لیلة الرحمه » و « لیلة البرات » به معنای شب آزادی می باشد .

🌺 مطلب دوّم :

نوعاً حوادث معنوی ( مانند نزول قرآن ) بیشتر در شب اتفاق می افتد همچنانکه در مورد میقات موسی در کوه طور تعبیر به شب کرده و فرمود : وَ واعَدْنا مُوسى ثَلاثِینَ لَیْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیْلَةً … در مقابل ؛ حوادث مادّی نوعا در روز اتفاق می افتد چرا که خداوند روز را برای کار و امور معیشت قرار داده است و جعلنا النهار معاشا

🌺 مطلب سوّم :

کلمه قدر سه تا معنا دارد

1- قدر به معنای شأن و منزلت » این معنا را ما زیاد شنیده ایم که کسی قدر ما ندانست . و این را در اشعار شعرا زیاد می بینیم مثلا شاعر می گوید : حدیثم را كسی نشنید، نشنید* درونم را كسی نشناخت، نشناخت * بر این چنگی كه نام زندگی داشت * سرودم را كسی ننواخت، ننواخت

دوّم : قدر به معنای سخت گیری و در مضیقه انداختن » خداوند در آیه 87 سوره مبارکه الانبیاء می فرماید : وَذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ … یعنی وقتی یونس پیامبر با حالت غضب قوم خود را ترک کرد گمان می کرد که ما نمی توانیم بر او سخت بگیریم ….. در آیه 7 سوره مبارکه طلاق هم آمده ؛ وَ مَنْ قُدِرَ عَلَيْهِ رِزْقُهُ فَلْيُنْفِقْ مِمَّا آتاهُ اللَّهُ لا يُکَلِّفُ اللَّهُ نَفْساً إِلاَّ ما آتاها هر كه روزى او تنگ باشد بايد از آنچه خدا به او داده خرج كند خدا هيچ كس را جز [به قدر] آنچه به او داده است تكليف نمى ‏كند

سوّم :قدر به معنای تقدیر و اندازه گیری » شب قدر یعنی شبی که امور انسانها برای یکسال اندازه گیری و ثبت می شود .

هر سه معنا با شب قدر مناسبت دارد ، شب قدر شبی است که دارای شأن و منزلت است ، شب قدر شبی است که فاصله بین زمین و آسمان ضیق و تنگ می شود ، شب قدر شبی است که تقدیر انسانها برای یک سال آینده شان رقم می خورد .

🌺 مطلب چهارم :

کدام شب از سال شب قدر است ؟

جواب : اقلیتی گفتند که شب قدر همان شب نیمه شعبان است اما بر اساس روایات متواتره این شب قطعا در ماه مبارک رمضان است که از آن میان بیشتر در مورد سه شب نوزدهم و بیست و یکم و بیست و سوم روایت وارد شده که از میان آن سه شب هم شب بیست و سوم مورد نظر است

در روایتی وارد شده 👈 مردی به نام عبدالله ابن اُنیس انصاری ( جُهنی ) با خلوص نیتی که داشت به نزد پیامبر اکرم آمد و عرض یا رسول الله ؛ یا رسول الله من بیرون از شهر مدینه گرفتاری هایی دارم که نمی توانم ماه مبارک رمضان به محضر شما برسم ، می خواهم در شب قدر کنار شما باشم تا دعای شما بر من هم اثر بگذارد . حضرت دَرِ گوش ان مرد چیزی فرمودند و آن مرد رفت تا اینکه دیدند شب بیست و سوم ماه مبارک شتر خود را دم در مسجد بست و داخل مسجد امد . اصحاب فهمیدند که امشب ( یعنی شب بیست و سوّم ) شب قدر است .

برگرفته از سایت ملکوتی ها

******************************

بازنشر : سایت دعا 786 سایت بزرگ ذکر و دعا و فال و تعبیر خواب و باستان شناسی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.